Yaya blouse: een nieuwe trend in modeland

20 december 2019
 Categorieën: Shoppen, Blog

Delen  

Korte geschiedenis van het kledingmerk Yaya

Wat is een Yaya blouse? De Yaya blouse voor dames bestaat al ruim 25 jaar in Nederland, hoewel de branchenaam Yaya pas sinds 2008 officieel in gebruik is. Yaya is een Nederlands kledingmerk dat zich specifiek op dames richt en in 1992 is opgericht. Sindsdien heeft Yaya een indrukwekkende en stevige opmars in modeland gemaakt. Het merk is opgericht door door de Nederlandse kledingontwerper Marco en later gegroeid met meer modeontwerpers.

 

Na experimenteren met enkele kledingontwerpen bleken de creaties van Marco in de smaak te vallen bij klanten. Hierop startte hij in 1995 een eigen label, via contacten met mensen die een eigen privaatlabel waren begonnen en hun kleding aan de C&A verkochten. 2008 was het jaar waarin het kledinglabel Yaya officieel - met deze naam - is ontstaan. In 2012 opende Yaya zijn eerste eigen winkels in Nederland, gevolgd door meerdere conceptwinkels in België enkele jaren later. Sinds 2012 gaat het meer dan crescendo met het kledinglabel en zit de groei er goed in. Kon Yaya aanvankelijk nog op voorraad verkopen, tegenwoordig is dat een ander verhaal en verkoop het kledinglabel als een trein.

Welke voordelen en kenmerken hebben Yaya blouses en andere kleding van dit merk voor wie ze draagt?

De mensen rond Yaya hebben een voorkeur voor reizen, het mixen van kledingstijlen en een passie om dat om te zetten in vernieuwende kleding. Dat is hen gelukt: vandaag de dag biedt Yaya een breed assortiment kleding aan. Kleding die gericht is op positieve en actieve mensen die er modieus en eigentijds bij willen lopen. Kiezen voor een Yaya shirt, blouse, jurkje of andere kledingstukken van dit opvallende merk in de modewereld heeft als voordeel dat je stijlvol en eigentijds voor de dag komt. Naast de vernieuwende en stijlvolle kleding, is een voordeel van Yaya dat er veel neutrale kleuren - bruin, wit, grijs en zwart varianten - gebruikt worden, met af en toe een felle primaire kleur die voor een verrassend effect zorgt. Door deze tactische keuze qua kleuren zijn kledingstukken van Yaya naast trendy en vernieuwend gevoelsmatig ook tijdloos! En dat is lekker: je kunt Yaya kleding altijd en overal dragen. Weer een andere kenmerk van Yaya is de subtiele kwaliteit van de kleding. Yaya is gemaakt van de beste kwaliteit stoffen en gaat daardoor lang mee.

Welke modellen en soorten Yaya-kleding zijn er zoal te krijgen?

Het damesmerk Yaya biedt naast modieuze en lekker zittende blouses tal van andere fraaie kledingstukken aan. populair zijn ook Yaya broeken, longsleeve shirts, (col)truien, strakke en losser zittende jurkjes en Yaya tassen. Het is dus mogelijk om je als dame van deze tijd van top tot teen in Yaya kleding te steken!