Nieuw bed? Deze soorten bedden zijn er

30 december 2020
 Categorieën: Shoppen, Blog

Delen  

Verschillende factoren spelen een rol bij het uitzoeken van een nieuw bed. Zo is het onder andere belangrijk dat het bed qua uitstraling goed past bij je smaak en je slaapkamerinterieur. Daarnaast bepalen je lengte, gewicht, slaaphouding, je voorkeur voor zacht of hard en je warmtebeleving een grote rol bij het vinden van het ideale bed. Lees snel verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten bedden.

Het veelzijdige ledikant
De ledikant is verkrijgbaar in vele soorten, maten en varianten. De houten ledikant is een ware klassieker vanwege de robuuste uitstraling en de stevigheid van het materiaal. Daarnaast zijn er ook stalen ledikanten. Een ledikant bestaat uit een bedombouw en bedbodem. De matras steekt boven de bedbodem uit, in tegenstelling tot de boxspring waarbij de matras echt deel uitmaakt van het hele bed. Een ledikant kun je helemaal samenstellen volgens je persoonlijke wensen. Zo heb je de keuze uit allerlei soorten bedbodems, van een simpele houten lattenbodem tot een schotelbodem of spiraalbodem. Deze kan zowel elektrisch verstelbaar of vlak zijn. Ten slotte kun je hier weer een matras naar keuze opleggen. Het valt aan te raden om eerst een aantal nachten te proefslapen op je nieuwe slaapcombinatie om er achter te komen of je de juiste keuzes hebt gemaakt.

De comfortabele boxspring
De boxspring heeft een luxe uitstraling en wordt ook wel een hotelbed genoemd. Dit type bed bestaat uit een bedbodem met daarop een matras, vaak bekleed met dezelfde stof. Ook is vaak een gestoffeerde achterzijde inbegrepen. Ook bij aanschaf van een boxspring zijn er veel keuzes te maken. Je kunt onder andere variëren met de stof en kleur van de boxspring. Daarnaast zijn er diverse opties qua matras, zoals een latexmatras of een pocketveren matras. Het uiterlijk van de boxspring kun je helemaal aanpassen naar je eigen voorkeuren. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle print die goed past bij de rest van jouw slaapkamer.

Wegdromen op een waterbed
Waterbedden zijn er in verschillende uitvoeringen. Het hardside waterbed is het meest gekozen model. Dit waterbed bestaat uit een harde ombouw en lijkt daardoor op een ledikant. Een softside waterbed heeft vanwege de zachtere ombouw qua uitstraling juist meer weg van de boxspring. Dan is er nog het lichtgewicht waterbed. Dit type waterbed bestaat uit een watermatras dat je in een ledikant kan plaatsen. Een waterbed verspreidt goed je gewicht. Mensen die snel last hebben van hun rug of nek zijn vaak zeer te spreken over het waterbed. Een nadeel van dit type bed is de hoge elektriciteitsrekening waar je mee te maken krijgt omdat je het bed op de juiste temperatuur moet houden.